Paper James is een jonge band uit Antwerpen, bestaande uit vijf goede vrienden. De mannen vonden elkaar tijdens jamsessies in café Vibes, een bekende plek in Antwerpen waar vroeger de beste jamsessies van de stad plaats vonden en artiesten als Tourist LeMC en Slongs Dievanongs hun eerste stappen op het muzikale pad zetten. Paper James maakt eigenzinnige popliedjes met rockinvloeden. De liedjes gaan over stukgelopen relaties, vriendschap en volwassen worden.

In juli bracht de band hun eerste single ‘Eiland’ uit, die werd opgepikt door NPO Radio2 in Nederland en Radio1 en Radio2 in Vlaanderen. Ze speelden onder andere live in het Muziekcafe (NPO Radio2) en waren te gast bij Giel Beelen in 3fm OnStage. ‘Luid En Duidelijk’ is het volgende voorproefje van de eerste EP van de band, die begin 2018 uit komt.

In 2015 zette de band zijn eerste stappen met optredens in Antwerpen en Nederland. Toen nog met Engelstalige liedjes, maar ongeveer een jaar geleden schakelde frontman Bob over naar zingen in het Nederlands. De band werd eerder geselecteerd voor Jonge Wolven in 2016, speelde op LEFT festival en mocht de mainstage van het Dioniss festival openen.

Bob van der Leij – Zang, gitaar
Kaena Bervoets – Gitaar
Sam Wuyts – Gitaar
Pieter-Jan Buelens – Bas
Mike Hendrickx – Drums